Best practice – Ateliere Fara Frontiere / Finexpert / Interim Plus

ateliere-fara-frontiere-233xauto_0_1

 

 

Articol publicat de Ateliere Fara Frontiere pe 19 octombrie 2016

Il regasiti aici.

 

 

 

Un studiu realizat de asociatia Viitor Plus pentru anul 2015 a arătat că 54% dintre societăţi nu au utilizat legea privind sponsorizarea. Această lege permite oricărei societăţi să retribuie o parte din beneficiile sale către o asociaţie la alegere, beneficiind de o scutire de taxe. În fiecare an, se pierd câteva zeci de milioane de euro pentru asociaţiile care se angajează zilnic în acţiuni caritabile. Prin urmare, există posibilitatea ca firmele private să creeze un impact în societate prin susţinerea financiară – şi gratuită – a accesului la educaţie, sănătate, protecţia mediului, integrare socială etc.

Presupunând că firmele de contabilitate sunt mai în măsură să ofere consultanță clienților lor din punct de vedere financiar,  ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE şi FINEXPERT au lucrat împreună pentru a sensibiliza clienții firmei la acțiunea asociației.

Pentru aceasta, mai întâi au utilizat comunicarea corporate a firmei, prin intermediul informațiilor în newslettter, pentru a profita de mecanismul de sponsorizare care permite o defiscalizare până la 20%  din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri a societăţii.

Consultanții FINEXPERT au informat direct clienții lor despre acest dispozitiv, au calculat suma pentru care ar putea fi scutiţi, i-au asigurat cu privire la aspectele juridice și i-au convins de impactul social al sprijinului lor financiar.

Implicându-se în această misiune cu trup şi suflet, pot fi mândri că au oferit clienților noştri informații importante care permit defiscalizarea unei părţi din impozit şi realizarea, în acelaşi timp, a unei fapte bune. În fine, participă la finanțarea unei acțiuni sociale prin intermediul ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE.” Edward Millot – Partener FINEXPERT CONSULTING

 

logo-interim-plus-175x77INTERIM PLUS, un IMM franco-român de recrutare și de leasing de personal, a fost unul dintre clienții FINEXPERT care au sprijinit ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE. După o reuniune a asociației, care a fost posibilă prin implicarea firmei, Jean-Baptiste Cote, directorul INTERIM PLUS, a decis să finanțeze asociaţia până la suma de 45.000 de lei, pentru că a fost foarte sensibil la misiunea de inserție şi de consolidare a capacităţii de inserție profesională a persoanelor excluse, și de asemenea la valorile de mediu și sociale prezentate de ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE.

„Bineînţeles că ne-am adus sprijinul asociației. Firma noastră ne-a informat cu privire la existența acestei legi și a explicat procedura care ne permite conformarea cu cerințele legii române. Apoi, alegerea noastră a fost ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE, asociaţie care ne-a convins prin explicarea obiectivele lor și dând dovadă de transparenţă, în special, prin indicarea destinației fondurilor pe care le-am alocat. Procedura s-a dovedit a fi foarte simplă, a fost suficient să semnăm un contract propus de asociație și revizuit de cabinet și să furnizăm o copie către autoritățile fiscale pentru a justifica suma plătită pentru impozit, mai puţin valoarea scutirii.” Jean-Baptiste Cote, INTERIM PLUS.

„Multe mulțumiri societăților FINEXPERT și  INTERIM PLUS şi, de asemenea, celor de la SII, SIEN și TIUDOR 92 pentru sprijinul lor de neprețuit. In total am primit 100.000 de lei la sfârșitul anului 2015, datorită recomandării firmei, ceea ce ne-a permis să avem un an fără incidente și să angajăm mai multe persoane în cadrul atelierelor noastre de inserție din București (IT, DEEE și Remesh) și Ciocanari (Bio & co). Sperăm că această atitudine responsabilă și pozitivă se va generaliza pentru a da asociațiilor mijloacele angajamentelor lor și pentru a promova o dezvoltare sănătoasă și durabilă a ţării.” Patrick Ouriaghli,  ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE

Cauți un loc de munca ? Demande de devis